Vijveraanleg

Vijveraanleg

Een vijver kan echt iets extra’s toevoegen aan uw tuin en kan zich ontwikkelen tot een kleine oase. De vijver kunt u wat betreft vorm en inhoud zo laten maken als u wenst.


Het is belangrijk om te weten wat voor een vijver u wilt laten aanleggen. Wordt het een koi vijver, een gemengde vijver met vissen en planten, een zwemvijver of een natuurvijver met veel planten?


Blommers Hoveniers maakt veel gebruik van EPDM vijverfolie. Het voordeel van vijverfolie is dat elke vorm en afmeting mogelijk is. EPDM vijverfolie is erg elastisch en het blijft ook na jaren erg soepel. Dit kunnen wij voor rechthoekige vijvers leveren in een 3D liner of wij verlijmen het direct in de vijver bij u in de tuin. Het voordeel is dat er geen tot weinig vouwen meer in het folie zitten.

 

Wel of geen vijverfilter op uw vijver?

 

Blommers Hoveniers adviseert u graag over diverse filtersystemen.

Een natuurlijke vijver met weinig vis en veel planten heeft minder snel een filter nodig dan een koivijver. In een natuurlijke vijver zijn de planten en de bodem het belangrijkste filter. Als deze goed in evenwicht zijn is de vijver helder.

 

Een vijver die goed aangeplant is in een goede bodem zoals vijversubstraat of lava waar een kleine hoeveelheid vis in zit heeft niet zo snel een filter nodig. De planten in deze vijver en de bacteriën die zich ontwikkelen in het substraat zullen de giftige stoffen zonder problemen om kunnen zetten.


Als u een vijver wenst met meerdere vissen is een vijverfilter al snel een noodzaak. De afvalstoffen die geproduceerd worden door de vissen moeten door bacteriën afgebroken worden. Wanneer er te weinig planten of substraat aanwezig is zijn er niet voldoende bacteriën die dit werk kunnen verrichten en houdt het juiste vijverfilter het water in jouw vijver helder en stabiel.


Voor iedere vijver heeft Blommers Hoveniers een passende oplossing. Voor een kleine vijver met planten en vissen heeft u al snel genoeg aan een drukfilter die bij de vijver ingegraven kan worden.


Bij koivijvers zijn diverse mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor meerkamerfilters, trommelfilters en filtersysteem met een zeef er voor om het grove vuil aftevangen voor het in het filter terecht komt.


Bij een zwemvijver wordt er een plantenfilter aangelegd om de vijver schoon te houden.

 

 

Wilt u meer informatie?


Mail Blommers Hoveniers 

info@blommers.eu

Of bel 06-42089991

© Copyright 2021 Blommers Hoveniers

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren